сряда, 30 май 2012 г.

"Златото на траките - легендите оживяват" - изложба в Археологически Музей Варна

Тракийските съкровища, сред които и Панагюрското съкровище, ще бъдат изложени в Археологически Музей Варна от 24.05.2012 до 30.09.2012.

Експозицията е организирана от Националния Исторически Музей, Археологически Музей Пловдив и частен музей "Арес" и има за цел да събере на едно място най-красивите и интересни тракийски обекти, като някои от тях ще бъдат изложени пред публика за първи път.

Съветваме всички граждани и гости на Варна да посетят това чудесно събитие и да се зарадват на културата, която е била част от земята ни.

Археологически Музей Варна е с лятно работно време от 10.00 до 17.00, без почивен ден.
За актуална информация относно цените на билетите и групови посещения, телефонът за връзка е 052/681030.

вторник, 29 май 2012 г.

01.06 и 02.06 - Благотворителни кино прожекции във Фестивален и Конгресен Център

Фондация "Свети Свети Константин и Елена" и "Артин Вижън" организират благотворителни прожекции на филмите "Лора от сутрин до вечер" и "Шменти Капели", като средствата от входа ще бъдат използвани за учредяването на стипендиантска програма за обучение на деца в неравностойно социално положение.

Тази чудесна инициатива ще се състои на 1-ви и 2-ри Юни във Фестивален и Конгресен Център - Варна. Билетите струват 5 лв, а прожекциите започват от 20.00.

Прожекциите ще се извършат с любезното съдействие на продуцентите на двата филма, като за организацията от страна на "Артин Вижън" може само да кажем едно голямо "Браво !" на Сашо и Ники :)

Още информация за Фондация "Свети Свети Константин и Елена" и за дейностите им може да бъде открита тук:

http://www.foundation.bg/


сряда, 16 май 2012 г.

Полезно: Детски магазини във Варна

С цел улеснение на закупуването на подаръци за нашите малки приятели ( както и дрешки, но най-добрия подарък винаги, винаги е играчката ), искаме да представим кратък списък с магазини за деца във Варна. Постарали сме се да са такива с уеб-сайтове, за да може търсещите подаръци да се ориентират по-лесно ;)



Детски Маркет Биберон
ул. Александър Малинов 5
тел. 052/ 606 406
факс: 089/ 682 01 13


Магазин Штъркел
ул. Битоля 22
тел. 052/ 600 873



Детски магазини в GrandMall Varna

Amigo
ет.1

Babycity
ет.2

Bennetton
партер

Cacao Club
партер

Carnival Kids
партер

Фокс Кидс
партер

H&M
партер
 
 Kenvelo Kids
партер
 
 Колев и Колев
партер
 
LC Waikiki
партер

Okaidi
партер




Детски магазини в Mall Varna

Hippoland
ет.2

Kinderland
ет.2

Carnival Kids
ет.2

Фокс Кидс
ет.0



и малко колички ...
Детски Маркет "Слънце"
бул.Вл.Варненчик 36
тел. 0888/ 760 397

Фестивали във Варна: 01.06 - 12.06 - 20-ти Международен Театрален Фестивал "Варненско Лято"

Лятото започна и с него започват и интересните културни летни събития във Варна.

Едно от традиционно най-интересните е Международния Театрален Фестивал "Варненско Лято", който тази година ще се проведе от 1-ви до 12-ти Юни. Събитията от календара на фестивала ще се проведат на няколко сцени - Драматичен театър „Стоян Бъчваров”, Драматичен театър „Стоян Бъчваров” Сцена „Филиал”, Държавен куклен театър – Варна , Археологически музей – Варна , Фестивален и конгресен център (ФКЦ)– Варна и Галерия „Графит”.

Богатата програма и интересните участници ще позволят на всеки да си хареса поне няколко от  събитията от програмата на Фестивала и затова може да препоръчаме предварително закупуване на билети поради ( надяваме се ) много силния интерес към събитията.

Пълната програма на Фестивала може да се види на изключително приятния сайт на Международния Театрален Фестивал "Варненско Лято":

http://www.theatrefest-varna.org



вторник, 15 май 2012 г.

Делфинариум Варна - 50% намаление на цените на билетите през целия летен сезон 2012

Налице е едно чудесно обещание от страна на Делфинариум Варна относно 50% намаление на билетите за всички, които на касата на Делфинариума информират, че са им фенове в страницата им във Facebook.

Информацията за горното е видима на Facebook сайта на Делфинариум Варна, като разчитаме, че уверението им за намалението е вярно и няма да има нужда от други потвърждения.

Поради това може да препоръчаме на всички желаещи да видят спектаклите да станат фенове на сайта им, и с чисто съзнание да заявят това на касата на Делфинариума и да се възползват от чудесната отстъпка.

Facebook сайт на Делфинариум Варна:

Делфинариум Варна


Покана към гражданите на гр. Варна за идеи и проекти, свързани с кандидатурата на града за Европейска Културна Столица 2019

Община Варна може да има сравнително малко добри идеи, но понякога изглежда все пак някъде в сградата на Общината един хамстер се завърта, една лампичка светва и налице е идея ... това значимо събитие в случая е довело до инициатива за запитване на гражданите ( и гостите предполагам ) на града за споделяне на идеи и предложения, свързани с кандидатурата на града ни за Европейска Столица на Културата.

И без (не)нужно по-нататъшно коментиране на Община Варна и всички капацитети, които всячески творят денонощно там по превръщането на залените площи в бетон, а асвалта от улиците в част от морския бриз, с настоящето искаме да се обърнем към вас, младите хора, които трябва да се радват на хубавия си град и да го направят едно наистина хубаво място за живеене.

Нека всеки, които го е било яд за многото неща, които не са редни, да отговори на съответните нередности с една хубава и полезна идея в отговор на молбата на Община Варна за инициативи. И ако има много хубави предложения, ( ни се иска да ) вярваме, че ще им бъде обърнато нужното внимание, и ако и малка част от тях се осъществят, това би било полезно за всички. Дори и Варна да не стане Столица на Културата, ако дейностите по кандидатурата доведат до създаването на нови и хубави неща, това ще бъде само по себе си една чудесна победа и награда за всички във Варна.

Пълният текст на Поканата на Община Варна за идеи и инициативи, както и адресът за получаването им може да бъде открит на официалния сайт на Общината:

Покана към гражданите на Варна да споделят идеи за проекти и инициативи на тема „ДА НАПРАВИМ УСПЕШНА КАНДИДАТУРАТА НА ВАРНА ЗА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА ПРЕЗ 2019 г.”

четвъртък, 10 май 2012 г.

Contempo 2012, 10.05-14.05 - Varna ... Art Time !

Днес започва програмата на Contempo 2012, която включва гомял брой творци, представени едновременно на много места в града.

Contempo 2012 се превърна в едно от най-интересните ежегодни събития във Варна, като всеки може да открие нещо, което ще му е интересно, да се порадва на нещата, които вижда и да се види с приятели по време на събитията от програмата на фестивала ...

пълната програма може да бъде видяна на страницата на Contempo 2012:

http://contempo2012.blogspot.com/

Contempo 2012 - изложба на Лиана Димитрова в "Галерията на Ева" - 10.05.12 - 15.05.12

Част от богатата програма на Contempo 2012 е изложбата на Лиана Димитрова в "Галерията на Ева", която ще се проведе от 10-ти до 15-ти Май.

Лиана Димитрова е художник с много впечатляващи образование и биография, която освен с рисуване се занимава и с илюстрации и графичен дизайн. В последните 10 години има множество участия във фестивали и изложения както в България, така и в други страни.

Като част от поколението, което поставя основите на новите начини за създаване и представяне на изкуство, Лиана Димитрова е интересен и талантлив творец, който трябва да бъде видян.

Повече за изложбата може да бъде видяно тук:

Лиана Димитрова /10 до 15 май/ Contempo 2012

сряда, 9 май 2012 г.

Театър Ермитаж Санкт Петербург и "Лебедово езоро" - 06.06.2012, Летен Театър гр. Ванра

Жителите и гостите на град Варна ще могат да се насладят на един музикален и танцов шедъовър, който ще бъде представен от Театър Ермитаж Санкт Петербург в Летен Театър Варна на 06.06.2012 - "Лебедово Езеро".

Спектаклите на трупата на балет Ермитаж са една от забележителностите при посещение в Санкт Петербург и възможността човек да може да посети техен спектакъл във Варна може само да ни кара да се надяваме, че града ни може да бъде една истинска културна столица, в която ще може да се радваме по-често на представления от подобна значимост.

Билети за представлението на 06.06.2012 и за Гала вечерта на 09.06.2012 могат да бъдат закупени на касите на Двореца на културата и спорта.

вторник, 8 май 2012 г.

Изложба “МузТемпо” в Галерия Графит - 15.05.12 - 30.05.12

“МузТемпо” е една от изложбите от богатата програма на Contempo 2012, която ще се проведе в Галерия Графити.

Ще бъдат изложени творби на около 30 български творци, които ще са част колекцията „Съвременно изкуство и фотография“ на Софийска Градска Художествена Галерия, показваща развитието на българското изкуство в последните 20 години.

Изложбата ще включва фотографии, инсталации, живопис и видео материали.

За повече информация относно изложбата, посетете сайта на Галерия Графити:

“МузТемпо” в Галерия Графити