вторник, 15 май 2012 г.

Покана към гражданите на гр. Варна за идеи и проекти, свързани с кандидатурата на града за Европейска Културна Столица 2019

Община Варна може да има сравнително малко добри идеи, но понякога изглежда все пак някъде в сградата на Общината един хамстер се завърта, една лампичка светва и налице е идея ... това значимо събитие в случая е довело до инициатива за запитване на гражданите ( и гостите предполагам ) на града за споделяне на идеи и предложения, свързани с кандидатурата на града ни за Европейска Столица на Културата.

И без (не)нужно по-нататъшно коментиране на Община Варна и всички капацитети, които всячески творят денонощно там по превръщането на залените площи в бетон, а асвалта от улиците в част от морския бриз, с настоящето искаме да се обърнем към вас, младите хора, които трябва да се радват на хубавия си град и да го направят едно наистина хубаво място за живеене.

Нека всеки, които го е било яд за многото неща, които не са редни, да отговори на съответните нередности с една хубава и полезна идея в отговор на молбата на Община Варна за инициативи. И ако има много хубави предложения, ( ни се иска да ) вярваме, че ще им бъде обърнато нужното внимание, и ако и малка част от тях се осъществят, това би било полезно за всички. Дори и Варна да не стане Столица на Културата, ако дейностите по кандидатурата доведат до създаването на нови и хубави неща, това ще бъде само по себе си една чудесна победа и награда за всички във Варна.

Пълният текст на Поканата на Община Варна за идеи и инициативи, както и адресът за получаването им може да бъде открит на официалния сайт на Общината:

Покана към гражданите на Варна да споделят идеи за проекти и инициативи на тема „ДА НАПРАВИМ УСПЕШНА КАНДИДАТУРАТА НА ВАРНА ЗА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА ПРЕЗ 2019 г.”

Няма коментари:

Публикуване на коментар