вторник, 21 август 2012 г.

Фестивали във Варна: VIII Световен фестивал на анимационния филм - Варна 2012, 10.09.2012 - 15.09.2012

Чудният ни малък град, освен с най-много МОЛ-ове на глава на населението, се надяваме да оглави и една друга още по-радваща ни класация - най-много и най-хубави летни фестивали :)

Поредният от тях - Световният фестивал на анимационния филм - Варна, ще се проведе във Фестивалния и конгресен център между 10-ти и 15-ти Септември и ще представи на любителите на анимационното кино произведенията на творци от цял свят. Прекрасното в случая се крие и в самото име на фестивала - той е СВЕ-ТО-ВЕН, т.е. - ще има филмови създатели, жури, специални гости и надяваме се, публика от цял свят, с което и Варна поне за няколко дни ще се превърне отново в център на изкуствата, какъвто тя заслужава да бъде.

Световният фестивал на анимационния филм се провежда за първи път през1979 година и прекъсва съществуването си по време на годините на Промените. След 22-годишна пауза, миналата година се състоя VII-мото издание на фестивала, който е възроден от ново-създадената асоциация на анимационните творци и получи подкрепата, както на международните си колеги от Световната организация на АСИФА, така и от Съюза на Българските Филмови Дейци, Министерството на Културата, Община Варна и Фестивалния и Конгресен Център Варна.

Изключително много се радваме, че този фестивал се състои именно във Варна, която в последните години освен, че има нови и интересни фестивали, се обогатява и от възраждането на съществували преди такива.

Подробна информация за историята, организаторите и програмата на фестивала може да бъде намерена на официалния сайт на Световния фестивал на анимационния филм - Варна:

http://www.varnafest.org/


Приятно гледане !


снимка: http://www.varnafest.org/



Обратно към Начална Страница

Няма коментари:

Публикуване на коментар