четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Опера във Варна: Севилския Бръснар - Джоакино Росини, Фестивален и Конгресен Център, 17.10.2012 - 19.00

Второто значимо заглавие от есенната програма на Държавна Опера Варна във ФКЦ ще бъде "Севилския Бръснар" на Джоакино Росини. Операта няма нужда от представяне дори на децата, които са гледали съответната серия на Том и Джери, а ако не са трябва да се засрамят и веднага да я изгледат, заедно с всички други.

За разлика от огромна част от оперните произведения, в Севилският бръснар накрая не умират всички, което е достатъчна причина сама по себе си това да се счита за гениално произведение  в този музикален стил. Освен това операта е много, много добра и е една от essential оперите, които всеки трябва да е видял за едно прилично ниво на общата си култура.

Поради всичко по-горе призоваваме всички, които на 17.10.2012 не са на някое невероятно важно събитие да си вземат билитче/та за Севилският Бръснар, а като свърши да се насочат с доброто си настроение към най-близкия изход на ФК и към най-близкия вход на биро-даващо заведение, защото сряда си е малката събота, а така или иначе ще сте на центъра ...

приятно гледане и слушане :)


източник: http://www.operavarna.bg




Обратно към Начална Страница

Няма коментари:

Публикуване на коментар