събота, 10 март 2012 г.

XIII Великденски музикален фестивал 2012

Краят на зимата във Варна е период на малко културни и фестивални събития, но XIII-тия Великденски музикален фестивал 2012 е едно от мероприятията, които ни напомнят, че има надежда нещата да се случват в посоката, в която трябва.

Изпълненията на артистите и музикантите - част от програмата на фестивала, който се провежда в Държавна опера Варна и Драматичен театър "Стоян Бъчваров", заслужават да бъдат видени и чути. Защото те са част от хората, с които трябва да се гордеем и представят страната ни по начина, по който малко други успяват.

След като видяхме операта "Тоска" и се възхитихме на таланта на участниците в нея, можем искрено да ви посъветваме да посетите някое от следващите събития от програмата на фестивала. Талантът на артистите трябва да бъде видян от възможно най-много хора и полупразната зала на Операта е почти обидна, както към тях, така и към организаторите. Явно е, че ако не може да се напълни малката зала на Операта, Варна няма как да стане Европейска Столица на Културата, каквато има амбицията да бъде и от нас зависи да направим така, че това да е по-постижима цел.

Колкото повече хора посещават културните събития в града ни, толкова по-голям ще става техният брой и ако искаме Варна наистина да е едно по-добро място за живеене, това е един от начините това да се получи.

Програма на събитието може да видите тук:

http://www.dramavarna.com/news.php

Приятно изкарване !

Няма коментари:

Публикуване на коментар