понеделник, 31 октомври 2011 г.

Честит Международен ден на Черно море !

С голямо удоволствие искаме да ви честитим този великолепен празник и да ви пожелаем незабравими преживявания на всички мероприятия, които са организирани в град Варна по този чудесен повод... ние никъде не видяхме какви са те и къде може да им се любуваме, но много се надяваме вие да сте успели. От медиите се разбра, че в един от хотелите в града са поканени представители от местната власт, бизнеса, неправителствени организации и научни институти. Музикален поздрав са изнесли децата от вокална група „Маргаритка”, град Смядово. Кулминацията на всеобщата невиждана радост е пускането в обръщение на две пощенски марки в блок, илюстрован плик и пощенски печат по случай празника, като четирима от деветте човека, които разбраха за това се просълзиха от радост.

Черно море е това, което прави Варна нашия любим град и е единствената причина той да има невероятно богатата си история и наследство. Причината това да е мястото, на което древните цивилизации са решили да поостанат, да се развиват, да защитават този чудесен град и да го направят един прекрасен център на културата и търговията, е единствено това, че Варна е разположена на Черно море. Красотата на природата, климатът, чудесното разположение на града ни и удоволствието, което всеки от нас изпитва, когато погледне морето, са и причината ние да сме тук, а не някъде другаде.

Считаме, че ако човек има желание, информация и приятна компания, Варна може да е този невероятно приятен град, който всички искаме да бъде. И Черно море винаги е имало и ще продължи да има главна роля за това. Колкото и красиви места, морета и океани да виждаме когато пътуваме в чужбина, винаги ще изпитваме несравнимо удоволствие просто да заровим крака в пясъка на нашето си море, да пием биричка с приятели и да слушаме приятна музика...

Вчера отново имаше кампания по почистване на плажове около Варна, като искаме да изкажем нашата благодарност и уважение към всички, които се включиха. Искаме също така да изразим безкрайното си неразбиране към всички, които правят така, че тези кампании да са необходими, загрозявайки прекрасните места в и около града ни с присъствието и с отпадъците си. Надяваме се тези, които се грижат за морето да са повече от тези, които създават нуждата от това и да може чрез много, и различни инициативи всички малки, големи, местни и чуждестранни любители на Черно море да му се радват дори още повече от сега и да запазят незабравимото чувство, което то ни дава.

И отново – Честит празник! Днес, както и всеки друг ден, бъдете щастливи и засмени... А, ако случайно нямате повод за това – просто погледнете Черно море и то ще ви накара да се усмихнете...





http://www.bsad.bsnn.org/index.htm

Няма коментари:

Публикуване на коментар