вторник, 24 юли 2012 г.

Фестивали във Варна: ХХI Международен фолклорен фестивал Варна 2012 - 05.08.12 - 09.08.12

Международния фолклорен фестивал - Варна е поредното прекрасно събитие, на което града ни ще бъде домакин през настоящото лято. Това ще е XXI-вото издание на фестивала, като до сега организаторите му с право могат да се гордеят с факта, че той е дал поле на изява на над 10 000 участника от повече от 50 държави, които с много желание и талант са показали на гражданите на Варна и на гостите на града ни културата на своите страни.

Сцените на Международния фолклорен фестивал - Варна ще бъдат както Летен театър Варна и близките сцена Раковина и Панаира на занаятите ( повече информация за него може да бъде видяна ТУК ) , така и сцени в кварталите "Аспарухово" и "Владиславово".

Гости и участници на фестивала са някои от най-известните и доказани български фолклорни ансамбли, както и такива от близки и далечни страни, и той е едно чудесно събитие, което представя приликите и разликите между народите и техните култури, както и нуждата от познаване и уважаване на творчеството на всички фолклорни изпълнители.

Повече за фестивала може да бъде видяно на официалния му сайт:

http://www.varnafolk.org/


Обратно към Начална Страница

Няма коментари:

Публикуване на коментар